Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Köksmästare

200 YH-POÄNG, HALVTID

En god bit på väg mot drömjobbet.

Att jobba som köksmästare passar dig som vill kombinera ledarskap med ett inspirerande arbete inom gastronomisk verksamhet. Yrkeshögskoleutbildningen Köksmästare ger dig de kunskaper och erfarenheter du behöver för att ta helhetsansvar för en verksamhet, samtidigt som du har möjlighet att arbeta kvar i din dagliga köksmiljö. Du kommer lära dig att kombinera mat och dryck, kreativt planera menyer med hänsyn till ekonomi, näringsvärde och tillagningstekniker, bedriva en hållbar verksamhet och utveckla ett gott samarbetsklimat där både medarbetare och kunder trivs. Det finns idag en stor efterfrågan på köksmästare, restaurangchefer och kockar med specialkompetens inom ledarskap, så chanserna till jobb och en bra löneutveckling är ovanligt goda. Välkommen till en utbildning som ger mersmak.

 

Utbildningens mål

Utbildningen leder till yrkeshögskoleexamen Köksmästare.

Efter avslutad utbildning kan du arbeta som: köksmästare, restaurangchef, ledare inom kök/storhushåll eller köksföreståndare.

Du kan arbeta med t ex att:

  • anpassa och kreativt planera menyer med hänsyn till ekonomiska ramar, näringsvärde, tillagningstekniker och kundgrupp
  • tillämpa metoder för tillagning av mat på ett näringsriktigt och kostnadseffektivt sätt
  • kombinera mat och dryck genom att kunna använda råvaror och kombinationer av mat från såväl lokala och internationella kökets trender och traditioner.
  • utveckla gott samarbetsklimat för gastronomisk verksamhet med tydligt kundfokus.
  • bedriva en verksamhet med hållbar ekonomisk utveckling.
  • kombinera näringsriktiga menyer för olika verksamheter.
  • upprätta egenkontroll (HACCP).
  • leda ett mindre eller medelstort restaurangföretag/kök.

Läs mer om utbildningens innehåll och upplägg.