Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Prövning / Läsa upp betyg

Om du behöver läsa upp ett tidigare betyg eller inte har läst kursen kan du göra en prövning. Du läser då in kursen på egen hand och  genomgår därefter en prövningen och får ett betyg.

De flesta prövningar består av flera delar, till exempel skriftliga, muntliga eller praktiska prov. Tänk på att inläsning inför en prövning är lika omfattande som gymnasiekursen, då det är samma kurs med samma kurskod, poängvärde samt mål och betygskriterier.
Du som är inskriven i gymnasieskolan kan inte göra en anmälan om prövning.

Anmälan

Prövningar kan genomföras under vecka 43-45 samt vecka 13-15. Sista dag för anmälan till höstens prövningsperiod är den 1 september och sista dag för anmälan till vårens prövningsperiod är den 1 mars.

Så här går det till:

  1. Du anmäler dig till prövning via vår ansökningswebb. 
  2. Skicka in din anmälan tillsammans med kopior på tidigare betyg.
  3. Information om hur betalningen går till skickas till dig elektroniskt
  4. Avgiften är på 500 kr per kurs och prövningstillfälle. Prövningen får inte påbörjas innan avgiften är betald. (Erlagd avgift återbetalas inte om du uteblir från avtalat prövningstillfälle eller av andra skäl inte vill göra prövningen. Detta gäller även om prövningen blir underkänd.)
  5. När avgiften är registrerad blir du kontaktad och får information om kursens mål, tidplan för prövning och hur prövningen ska genomföras.
  6. Prövningen genomförs efter överenskommelse och du ska kunna legitimera dig vid prövningstillfället.

Du som har studiebevis från gymnasieskolan och vill pröva en kurs för att erhålla gymnasieexamen måste kontakta studie- och yrkesvägledningen för att få ärendet handlagt.

Prövningar berättigar inte till studiestöd från CSN.

Kontakta studie- och yrkesvägledningen, tfn. 0155-24 87 85 för mer information.