Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Alumni och studerande berättar

Här berättar några av våra alumner och studerande från Musik- och Eventarrangör på Campus Nyköping vad de gör i dag, hur de upplevde utbildningen och vad den har betytt för deras karriär.

 

Andreas Törnqvist, studerande Andreas Törnqvist

Du har under våren 2020 skapat en egen festival
Precis, tanken med THIS IS LKPG har alltid funnits. Det har egentligen varit min grundidé till det examensarbete jag ska göra år två på utbildningen – Att skapa en festival av Linköping för Linköping.

Jag såg ett behov av att någonting behövde hända och såg hur livesända konserter dök upp mer och mer, så jag skrev ihop en pitch med hjälp av de kunskaperna jag fått under mitt första år och presenterade den för de jag trodde skulle vara intresserade. Responsen var helt fantastisk och ur detta föddes en festival med 8 band med olika genres från Linköping. Syftet var att skapa uppdrag åt både artister och kulturarbetare som stod utan arbete och de artister som fått sina spelningar inställda p.g.a. rådande omständigheter. En annan viktig del vi ville var att spara ner materialet från sändningen som sedan redigerats så att artisterna får en snygg livefilm från sitt framträdande.

Du har under utbildningen startat eget företag också, berätta.
Jag startade företaget TE&M (Törnqvist Event & MGMT) i samband med att mitt projekt THIS IS LKPG fick fart. Egentligen hade jag tänkt att starta mitt företag när mina studier var avklarade, men då jag gjorde projektet med festivalen i samarbete med Visit Linköping & Co och SiS (Studieförbund i Samverkan) här i Linköping så kändes det rätt att kicka igång det nu. Genom mitt företag vill jag arbeta med livemusik, event och att stötta artister i form av management eller andra delar de behöver hjälp med.

Är det något ämne som du känner att du haft mer nytta av än de andra för detta du nu genomfört?
Projektledning och Arrangörskap helt klart. Men även marknadsföring som var aktuellt ämne för den kursen jag läste när jag började projektet. Jag själv skrev alla pressmeddelanden och skapade alla bilder (affischer etc.).

 

 

Elvira Matz

När tog du examen?
2015

Vad har du gjort sen du tog examen?
Direkt efter examen jobbade jag som projektkoordinator på kommunikationsbyrån 

Small World. Under 2016 arbetade jag som koordinator åt säkerhetsavdelningen på Eurovision Song Contest och sedan vidare med artistservice och som koordinator åt säkerhetsledningen på We Are Sthlm och Stockholms Kulturfestival.

Vad gör du i dag?
Idag jobbar jag som kombinerad projektledare på We Are Sthlm och koordinator åt säkerhetsavdelningen på Stockholms stads Kulturförvaltnings Evenemangsavdelning. På We Are Sthlm jobbar jag främst med att producera aktivitetsprogrammet. Som säkerhetskoordinator arbetar jag i olika projekt, bland annat med ett stadsövergripande utbildningsprojekt.

Vad har utbildningen betytt för din karriär?
Mycket. Det var en bra avstampsbräda in i branschen, praktiken var det som gav mig mest. Jag hamnade på två bra praktikplatser som gav mig en bred erfarenhet och bra kontakter. Jag jobbar nu på arbetsplatsen där jag hade min första praktik. Det var också bra att utbildningen var förankrad i verkligheten och att vi fick skapa saker på riktigt, inte bara fiktivt.

Har du några goda råd till blivande Musik- och Eventarrangörer?
Ta tillvara på tiden på utbildningen, testa olika saker och våga vidga vyerna. Kanske är det inte alls det man tror att man vill jobba med från början som man faktiskt är bäst på och tycker mest om att göra.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
Ja. Om man vill få en bra grund är den väldigt bra, jag kom från en annan bransch och har haft mycket nytta av kurserna och kontaktnätet.

 

 

Robert Skowronski

När tog du examen?
Jag tog examen år 2011.

Vad har du gjort sen du tog examen?
Jag har jobbat som exklusive A&R -konsult åt EMI Music Sweden i Stockholm samt som manager åt artisten Sara Lumholdt. I mitt jobb ingår artistutveckling och fokus på sociala medier.

Vad gör du i dag?
Jag är A&R konsult på EMI Music Sweden. För närvarande jobbar jag med EMI:s artister i Melodifestivalen 2013.

Vad har utbildningen betytt för din karriär?
Den hjälpte mig att välja rätt väg i min karriär. Dessutom gav utbildningen mig praktik som sedan ledde till mina nuvarande jobb. Utan den hade jag inte varit där jag är idag. Dessutom har utbildningen breddat mitt kontaktnät.

Har du några goda råd till blivande Musik- och Eventarrangörer?
Fokusera på att skaffa kontakter och bredda ditt personliga kontaktnät. Det är dessa kontakter som kommer ge dig jobb i framtiden. Se också till att alltid vara ödmjuk och se till att ALLTID svara/återkomma på folks e-mail och telefonsamtal. Varje person som kontaktar dig kan i framtiden innebära ett nytt jobb eller uppdrag.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
Ja, utbildningen är det bästa sättet att få in en fot in i nöjesbranschen idag.

 

 

Sabina Donoukará Sabina Donoukara

När tog du examen?
Jag tog examen 2012.

Vad har du gjort sen du tog examen?
Efter min utbildning och sista praktik fick jag anställning på United Stage som var min sista praktikplats. US är ett fantastiskt företag och
jag trivdes verkligen som fisken i vattnet.

Vad gör du i dag?
Under min fortsatta anställning på US blev jag headhuntad till bolaget Agenturen ROA, vilket gjorde att jag började tänka i nya banor. För mig har utveckling alltid varit det som driver mig mest och det ROA erbjöd skulle också leda till ganska mycket mer ansvar för min del. Sedan december 2012 jobbar jag därför där. ROA är en agentur och management som har 6 anställda och 7 ägare, där jag nu mer är en av ägarna och även Verkställande direktör.

ROAs ägare är: Johan Glans, David Batra, Måns Möller, Özz Nûjen, Thomas Järvheden och Hasse Brontén.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
Jag skulle absolut rekommendera utbildningen till andra som brinner för branschen, som är hungriga och som har en stark drivkraft och självdisciplin.
För dig som känner att inga hinder är för stora och som är villig att kämpa för att nå ditt mål/dröm – är detta helt rätt utbildning.

Det viktigaste av allt är att "Det blir vad du gör det till" - vill du mycket så får du ut mycket av utbildningen.

Hur ser du på din roll i utbildningens ledningsgrupp?
Att få chansen att bli tillfrågad och nu sitta i ledningsgruppen för den här utbildningen ser jag absolut som ett privilegium.
Utbildningen betydde mycket för mig och vi är idag 3 st på min arbetsplats just från Musik- och Eventarrangör, vilket stärker faktumet att utbildningen levererar rätt studenter med hög kompetens efter avslutad utbildning.

 


Andreas Jakobsson

När tog du examen? 
Jag tog examen 2009.

Vad har du gjort sen du tog examen?
Massor. Startat företag, blivit anställd, bytt jobb och varit delaktig i många intressanta projekt. Har jobbat med festivaler som tex Hultsfred, Peace & Love, Storsjöyran, Bråvalla, Sónar Stockholm och Stockholms Kulturfestival. Åkt Ladies Night 5år, jobbat med konserter med tex Backstreet Boys, Lana Del Rey och Thåström. Varit produktionsledare för firandet av Kungens 40 år på tronen och Eurovisions EuroClub och Eurovision Village. Det är väl ett axplock, det har varit ett par väldigt roliga år.

Vad gör du i dag? 
Nu jobbar jag på Stockholm Stads Evenemangsavdelning som production manager. Där gör jag teknisk produktion på festivalerna We Are Sthlm och Stockholms Kulturfestival men även massa andra projekt som Evenemangsavdelningen är inblandade i.

Vad har utbildningen betytt för din karriär?
Den gav mig ett ovärderligt kontaktnät som jag använt flitigt. Många av de kontakter jag skapade i Nyköping har varit väldigt avgörande för mig.

Har du några goda råd till blivande Musik- och Eventarrangörer?
Våga prova nya saker och pusha dig själv att gå utanför din comfort zone. Var lyhörd, ödmjuk och jobba lite hårdare än alla andra.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
Absolut!

 

Helena Westberg

När tog du examen?
Jag tog examen år 2010.

Vad har du gjort sen du tog examen??
Direkt efter min examen påbörjade jag min anställning som promotionassistent på Moore To Be. På Moore To Be jobbar vi med personliga varumärken och en stor del av mitt arbete är att lyfta fram artister i media. Under åren efter examen har jag jobbat med artister så som ATLAS, Europe, Myrra Malmberg, The Poodles, Birgit Bidder m fl.

Vad gör du i dag?
Cirka 6 månader efter min anställning 2010 fick jag nya stora skor, jag blev befordrad som promotionansvarig på Moore To Be. Detta har inneburit att jag förutom promotionarbetet med våra artister är inblandad i både införsäljning och offertförfarande samt har ett ansvar över promotionarbetet.

Vad har utbildningen betytt för din karriär?
De två åren jag gick utbildningen har betytt väldigt mycket för min karriär. Jag träffade min nuvarande chef som var föreläsare på skolan samt att jag har fått ovärderliga kontakter och kunskap inom branschen som jag nyttjar väldigt ofta. Jag träffade även några av mina närmaste branschkollegor under utbildningen, nämligen mina dåvarande klasskamrater.

Goda råd till blivande Musik- och Eventarrangörer?
Mina råd till blivande studenter är att våga ta chanser och lita på dig själv. Gör det DU tycker är rätt för dig själv och våga chansa trots att det känns oerhört läskigt. Känn dig för och ta i allt du kan under dessa två år så är jag säker att du hittar vägen till ditt drömjobb.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
Jag rekommenderar ubildningen till personer som är redo att gå ”all in” under två år, det kan vara det bästa och roligaste du har gjort.