Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Röster om utbildningen

Elin Ilmarsson, alumn 2018

Vad lockade med yrket medicinsk
sekreterare? Elin Ilmarsson
Det som lockade mig var att det verkade vara ett sånt omväxlande yrke och ett yrke som är lite på frammarsch. Jag gillar när det ”händer grejer” och är gärna med och arbetar med förändringsarbete och är inte rädd för att anta utmaningar.

Hur ser din yrkesroll ut idag?
Idag är jag medicinsk sekreterare på en vårdcentral där vi arbetar med team-baserat arbete vilket gör mig mer som en del av själva vården. De medicinska sekreterarna blir de som samordnar teamet. I mitt yrke upplever jag att det är jag som själv sätter begränsningar för hur mycket jag vill utvecklas i min yrkesroll. Är man typen som gärna tar på sig arbetsuppgifter så är det inga problem att få göra det heller. I min roll ingår det också att hand om en del inköp samt leveranskvitterar och granska fakturor.

Du arbetar ju nu även som lärare för utbildningen, hur det är att undervisa blivande medicinska sekreterare? 
Det är superkul att få undervisa och jag tror jag kan bidra dels med kunskap som man behöver i yrkesrollen såklart men också att jag själv är ganska ny i yrket och kommer ihåg hur det var att vara ny och hoppas på så sätt kunna relatera till den erfarenheten och lära ut därifrån. Det är lätt att glömma bort att en del av de vi undervisar kanske aldrig har arbetat inom vården överhuvudtaget, för så var det för mig. Jag hoppas också att vi ska få ”levande föreläsningar” med mycket frågor och diskussioner.

 

Andreas Leandersson, alumn 2015

Vad tyckte du om utbildningen och Campus Nyköping?
Väldigt bra utformning av utbildningen och lärorik. Campus Nyköping har varit toppen och allt har fungerat smidigt. 

Vad gör du idag?
Jag jobbar som medicinsk sekreterare och IT-samordnare på Torshälla vårdcentral. 

Vad har utbildningen gett dig för möjligheter?
Jag har fått möjligheten att arbeta inom ett väldigt intressant område där det sker mycket utveckling och förbättring. Jag har kunnat arbeta mycket med IT och även som webbredaktör för vårdcentralens interna hemsida vilket jag tycker är väldigt roligt!

Har du några råd till blivande studerande?
Ta vara på utbildningen och försök att få vara med och prova på så mycket ni kan under praktikperioderna, det är där den största kunskapen finns.

 

 

Lotta Cederth, Eskilstuna, alumn 2011

Hur kom det sig att du sökte till utbildningen?Jag sökte till utbildningen för att jobbet som medicinsk sekreterare kändes intressant. Att vara spindeln i nätet, ha ett varierande jobb med lagom mycket ansvar där man jobbar mot många personer, det tycker jag är roligt. Jag har haft en liknande roll tidigare i annan verksamhet, och det passar mig bra.

Vad tyckte du om utbildningen och Campus Nyköping?
Jag tyckte att utbildningen var jättebra. Kurserna var intressanta, till exempel språk passade mig utmärkt. Jag har alltid varit intresserad av hur kroppen fungerar och därför var anatomi också intressant, om än lite svårt! IT var kanske inte riktigt min grej men man bör kunna det och det är alltid bra.

Kommunikationskursen var helt underbar, jag är mycket för att kommunicera med folk och det tror jag också gör att man passar för den här yrkesrollen. Sen måste jag bara säga att vår klass var helt underbar! Alla umgicks med alla, i olika konstellationer, och vi hjälpte varandra.

Nu har du tagit examen, hur känns det?
Jag är så nöjd med vad jag har åstadkommit! Jag har fast jobb på Kirurgkliniken på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, där jag började jobba lite redan innan jag tog examen.