I samarbete med arbetslivet
Vi vill ge dig så verklighetsnära och användbara kunskaper som möjligt. Därför sker Campus Nyköpings utbildning till fibertekniker i nära samarbete med berört arbetsliv. Våra kursansvariga har lång erfarenhet från branschen och bidrar med teknisk utrustning, kompetens och övningar i skarp miljö.
Utbildningen har också en ledningsgrupp som medverkar i utformningen av utbildningens innehåll för att säkerställa att kurser och kursmål överensstämmer med den kompetens som efterfrågas. Medlemmarna i ledningsgruppen består av representanter från arbetslivet och utbildningsväsendet samt studeranderepresentanter.
Ledningsgrupp
Ledningsgruppen för fibertekniker består av följande representanter:
- David Moberg, Seom
- Johan Kraft, Gästabudstaden
- Douglas Lange, Utsikt Bredband
- Johan Stridh, Montico
- Stefan Carlsson, Stokab
- Marie Hessling, Transtema
- Göran Malmqvist, Eddima Teknik AB
- Hanna Tidner, Peab Anläggning AB
- Johan Claesson, Northlab Networks AB
- Marcus Ringström, Svagströmsinstallationer i Norrköping AB
- Emil Karlsson, studeranderepresentant
- Niklas Gustafsson, studeranderepresentant
- Susanne Gurander, Campus Nyköping
- Fredrik Dolk, Campus Nyköping
Vad säger företagen om framtiden?
Magnus Eriksson, VD Transtema
"Sverige är ett land som idag har en väldigt hög grad av fiberanslutningar. Den så kallade fiberboomen har pågått några år med fokus på bostadsanslutningar. Vi på Ericsson Local services ser att detta kommer att fortsätta under de närmaste åren, det finns fortfarande många mindre företag och enstaka villor som inte är anslutna via fiber. Med ökande befolkning och bostadsbyggande kommer det att finnas behov utav utbildade fibertekniker även i framtiden. Några andra områden vi ser som kommer att driva på behovet är 5G utbyggnad, IOT (Internet of things) och smarta städer. Till detta kommer givetvis underhåll och ombyggnationer av nät. De äldsta fibernäten i Sverige byggdes i slutet av 80-talet och dessa nät måste succesivt börja moderniseras"