Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Röster om utbildningen

Här berättar några av våra studerande och alumner från Fibertekniker hur de upplevde utbildningen och vad den har betytt för dem. 

 

Emil, fiber -17 Emil färdigutbildad fibertekniker

Varför valde du att utbilda dig till fibertekniker?
Jag kände att det var dags för något nytt,
fanns inte några fler utvecklingsmöjligheter på mitt jobb och sökte något nytt. I den vevan sa en kompis till mig som jobbade på Campus att utbildningen till fibertekniker skulle passa mig och de hade öppet för sen ansökan. Och på den vägen är det... 

 

Vad har utbildningen betytt för dig?
Det har mynnat ut i en anställning som fibertekniker på Lincom i Norrköping.

 

Vad har varit bra med utbildningen?
Jag tycker faktiskt allt varit bra, alla kurser, men framförallt LIA-perioderna. Under LIA-perioderna får man använda de kunskaper man fått under lektionstiden och börja skapa sig ett kontaktnät i arbetslivet.

 

Har du något tips till de som funderar på att utbilda sig till fibertekniker?
Kör hårt! Det är en rolig utbildning och det finns massor av jobb. Jag har inte jobbat med något liknande innan men hade inte några problem med att få jobb. Visa framfötterna och att du är villig att jobba, då är din framtid tryggad!

 

 

Martin, fiber -17 Bild på Martin

Varför valde du att utbilda dig till fibertekniker?
Jag ville ha ett mer varierande arbete med mycket utejobb. Som fibertekniker åker man ofta runt med servicebil till olika platser. Att arbetet skiljer sig mycket från dag till dag lockade.

 

Vad har utbildningen betytt för dig?
Under utbildningen har jag insett att det verkligen är ett framtidsyrke. Mycket ska bytas ut och styras via fiber istället, vilket gör att det är väldigt bra förutsättningar för jobb. Det finns överallt, det handlar mest om vart man vill jobba.

 

Vad har varit bra med utbildningen?
LIA-perioderna har varit väldigt lärorika. Jag har lärt mig väldigt mycket av att praktiskt utföra olika moment.

 

På LIA:n har du fått uppleva jobbet på riktigt, vad har varit roligast?
Variationen, t.ex. har jag fått blåsa fiber, arbetat med villainstallationer, skarvning och åkt på felanmälningar. Och att man får träffa mycket människor är kul. Det är mycket kundbesök där det gäller att ha en professionalitet och att vara serviceminded.

 

Har du något tips till de som vill utbilda sig till fibertekniker?
Yrket passar den som är lite praktiskt lagd och har man samtidigt viljan att lära sig kommer man komma långt. Man lär sig också mycket av varandra på LIA:n så ta tillvara på handledarnas kunskaper.