Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Aktuellt

7 december 2018

Vård- och omsorgsutbildningen-Ansök senast 17 dec

Den 7 januari startar en ny omgång av Vård- och omsorgsutbildningen. 
Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper för arbete inom människovårdande yrken där du kan välja mellan fyra yrkesutgångar. 

7 december 2018

Kockutbildning

I mars startar vi en utbildning till kock/matlagare där du får lära dig de moderna och traditionella matlagningstekniker som behövs för att arbeta i ett modernt restaurangkök. Sista ansökningsdag är 18 februari.

5 december 2018

Byggutbildning-lärlingsutbildning

Det råder fortsatt ökad efterfrågan på arbetskraft inom byggbranschen. Nu kan du söka till byggutbildningen som startar 11 mars. 

30 november 2018

Välkommen på nätverksträff: Kvinna i industrin

Den 24 januari är det premiär för nätverket Kvinna i industrin.

30 november 2018

Universitet på hemmaplan

Campus Nyköping fungerar som en länk mellan dig och högskolan eller universitetet, där du kan studera på hemmaplan utan att behöva lämna härliga Nyköping med omnejd. Vi har gjort det möjligt för dig som vill studera att slippa pendla eller flytta till annan ort. Tillgången till högre utbildning i Nyköping är inte bara en bra möjlighet för våra invånare att kunna vidareutbilda sig, utan också viktig för att kunna bidra till regionens kompetensförsörjning. Genom vårt samarbete med olika högskolor och universitet kan du kan ta en akademisk examen på hemmaplan.

Följande högskole- och universitetsutbildningar går att läsa via Campus Nyköping: 

Möt några av de studerande från utbildningarna och läs om hur de ser på möjligheterna till universitetsstudier via Campus Nyköping.  

 

studerande vid klocktornJohanna, läser Grundlärarprogrammet via Karlstad universitet på distans.

-Att ha möjlighet att vidareutbilda sig i sin hemstad är värt otroligt mycket. Genom att ha föreläsningar på Campus Nyköping via videolönk mot Karlstads universitet gör att vi kan ha en direktkontakt med lärare och studenter från andra lärcentra. Campus Nyköping är en fast punkt att utgå ifrån vilket känns skönt även när man läser på distans.

 

studerande vid slottet
Ulrika, läser till Specialistsjuksköterska, distriktssköterska via Linköpings universitet.

-Fördelarna för mig med Campus Nyköping är att det är skönt att ha en bas i Nyköping att utgå från, där möjlighet att skriva ut material och att det går att boka grupprum. Trevlig personal som tar emot så man känner sig alltid välkommen. 

 

studerande vid torget

Niklas, läser Sjuksköterskeprogrammet via Mälardalens högskola.

-Jag tycker det är bra att studera till sjuksköterska i Campus Nyköping för jag upplever att kontakten mellan lärare och elever är mycket starkare eftersom man är en sådan liten klass (jämfört med större universitet) med större kemi och större chans till hjälp om man behöver det. 

 

studerande vid piren
Mia, läser Förskollärarprogrammet via Karlstads universitet på distans.

-Det kräver disciplin och självständigt arbete. Fördelarna är att man slipper flytta, kan förhålla sig flexibelt och studera i sin egen takt. Nackdelen är att kontakten med andra människor blir mindre.

11 oktober 2018

Campus Nyköping Företag får ny ledning

För Campus Nyköping Företag väntar en höst med många aktiviteter. Sedan september har verksamheten också en ny verksamhetsledare i Madeleine Svanström. Läs mer...

11 oktober 2018

Campus Nyköping Företag får ny ledning

För Campus Nyköping Företag väntar en höst med många aktiviteter. Sedan september har verksamheten också en ny verksamhetsledare i Madeleine Svanström. 

 

Madeleine Svanström 

- Jag ser mig själv som en spindel i nätet mellan företag, Näringslivsenhet och Campus Nyköping. Den stora utmaningen för företagen idag är att hitta rätt kompetens och att våga satsa på kompetensutveckling för att utveckla företaget. Det blir också min utmaning att få dem till det. 

Pedagog och ledarutvecklare

De senaste sex åren har pedagogen Madeleine arbetat med ledarutveckling inom Nyköpings kommun och utbildat, stöttat och coachat chefer och ledningslag i de kommunala verksamheterna. Hon är från Nyköping och kommer att få stor nytta av sitt stora nätverk. Just nu förbereder hon sig för att delta i heldagsprogrammet Näringslivets dag tillsammans med kollegan Christer Bang, konsult. Det är där de vill möta företagen för att presentera på vilket sätt Campus Nyköping Företag kan stödja kompetensförsörjningen. 

 "Vi kan bidra till utvecklingen"

- Vi har flera pågående projekt inom byggsektorn och startar nu kompetensutveckling inom digitalisering för industriföretag. För mig är det privata näringslivet en ny värld som jag är nyfiken på. Det är här tillväxten sker och företagen behöver goda förutsättningar för att verka och utvecklas. Jag tror att Campus Nyköping Företag kan bidra till den utvecklingen. Successivt kommer vi att utveckla fler aktiviteter tillsammans med näringslivet.

Madeleine rapporterar till en styrgrupp där näringslivsrepresentanter, näringslivschef och chefen för Campus Nyköping ingår. Rollen innebär att samordna aktiviteter och behov. De utbildningsinsatser som blir aktuella upphandlas av kommunen

11 oktober 2018

Träffa oss på Näringslivets dag

Den 26 oktober är vi från Campus Nyköping Företag på plats på Näringslivets dag. Hoppas vi ses!

11 oktober 2018

Ansök till Förskollärarprogrammet senast 15 okt

Den 15 oktober är sista dagen att ansöka till Förskollärarprogrammet, med start VT-19.

8 oktober 2018

Kommande YH-utbildningar

Yrkeshögskolan har ansökt att få anordna fem nya utbildningar till nästa år. Kanske är det någon som inresserar dig? Läs mer om de kommande utbildningarna och lämna en intresseanmälan.