Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Aktuellt

20 juni 2019

Yrkeshögskolan i sommar

Information kring yrkeshögskolan i sommar:
V.30-31 är YH-administrationen stängd.
V.30 är Antagningen stängd.

ansökningswebben kan du se ditt antagningsbesked och ditt reservplatsnummer. 

20 juni 2019

Öppettider i sommar

Vår Information och entré har öppet följande tider fram till 5 augusti.

Mån-tors 07:30-15:00

Fredag 07:30-13:00

13 juni 2019

Ansökan öppen till bagare/konditor

Nu kan du söka till bageri/konditoriutbildningen med start 23 september. 

27 maj 2019

Kommunal vuxenutbildning - sök till höstens kurser

Du hittar vårt stora utbud av kurser/utbildningar i kurskatalogen på vår ansökningswebb. Kurserna startar 19 augusti. Ansök senast 24 juni. 

22 maj 2019

Ny e-tjänst för betygskopior och examensbevis

Nu kan du begära kopia på ditt betyg och examensbevis via kommunens e-tjänst. Gäller för dig som har läst på Sfi, kommunal vuxenutbildning eller på yrkeshögskolan.

13 maj 2019

Sök till höstens start av vård- och omsorgsutbildningen

Ansökan till vård- och omsorgsutbildningen med start i 19 augusti är nu öppen. Läs mer om utbildningen här.

6 maj 2019

Nu kan du söka till barnskötarutbildningen

Vi har nu öppnat ansökan till barnskötarutbildningen med start 19 augusti. Läs mer om utbildningen här.

29 januari 2019

Campus Nyköping beviljas ny utbilding och fler utbildningsplatser

Idag kom besked från Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH). Campus Nyköping beviljas en ny utbildning till Specialistbarnskötare som är en helt ny yrkesroll inom yrkeshögskolan. Utbildningen är framtagen i nära samarbete med Nyköpings kommun. 

-För förskolans utveckling är det en fantastisk nyhet att utbildningen startar. Det är en modern utbildning som kommer bidra till högre kompetens inom förskolan, säger Ewa Björnfoth, utbildningschef förskolan.

Utöver den nya utbildningen blev de redan pågående utbildningarna till Musik- och eventarrangör samt Medicinsk sekreterare beviljade. Medicinsk sekreterare dubblerar antalet utbildningsplatser till följd av det ökade behovet av yrkesrollen.

Den nya utbildningen innebär att Campus Nyköping har ett ännu bredare utbud av eftertraktade YH-utbildningar och att antalet utbildningsplatser ökar mot föregående år. 

- Alla våra utbildningar spelar en central roll i den kompetens-försörjningsutmaning hela Sverige står mitt i. Att Campus Nyköping också får förtroendet att utforma och utbilda till en helt ny yrkesroll för förskolan känns givetvis väldigt roligt, och den kommer att utgöra en viktig funktion för verksamheternas framtida utveckling. Säger Fredrik Dolk, rektor högre utbildning. 

Ansökan till höstens utbildningsstarter öppnar 1 februari och Campus Nyköping erbjuder följande 12 yrkeshögskoleutbildningar: 

  • Specialistbarnskötare
  • Musik- och eventarrangör
  • Studiehandledare
  • Specialistundersköterska demens
  • Medicinsk sekreterare
  • Behandlingspedagog
  • Stödpedagog
  • Elkonstruktör
  • Elkraftsingenjör
  • VVS-ingenjör
  • Tandsköterska
  • Fibertekniker

För mer information, kontakta:

Fredrik Dolk, rektor högre utbildning, Campus Nyköping
Tel: 0155-24 87 76, E-post: fredrik.dolk@nykoping.se

30 november 2018

Universitet på hemmaplan

Campus Nyköping fungerar som en länk mellan dig och högskolan eller universitetet, där du kan studera på hemmaplan utan att behöva lämna härliga Nyköping med omnejd. Vi har gjort det möjligt för dig som vill studera att slippa pendla eller flytta till annan ort. Tillgången till högre utbildning i Nyköping är inte bara en bra möjlighet för våra invånare att kunna vidareutbilda sig, utan också viktig för att kunna bidra till regionens kompetensförsörjning. Genom vårt samarbete med olika högskolor och universitet kan du kan ta en akademisk examen på hemmaplan.

Följande högskole- och universitetsutbildningar går att läsa via Campus Nyköping: 

Möt några av de studerande från utbildningarna och läs om hur de ser på möjligheterna till universitetsstudier via Campus Nyköping.  

 

studerande vid klocktornJohanna, läser Grundlärarprogrammet via Karlstad universitet på distans.

-Att ha möjlighet att vidareutbilda sig i sin hemstad är värt otroligt mycket. Genom att ha föreläsningar på Campus Nyköping via videolönk mot Karlstads universitet gör att vi kan ha en direktkontakt med lärare och studenter från andra lärcentra. Campus Nyköping är en fast punkt att utgå ifrån vilket känns skönt även när man läser på distans.

 

studerande vid slottet
Ulrika, läser till Specialistsjuksköterska, distriktssköterska via Linköpings universitet.

-Fördelarna för mig med Campus Nyköping är att det är skönt att ha en bas i Nyköping att utgå från, där möjlighet att skriva ut material och att det går att boka grupprum. Trevlig personal som tar emot så man känner sig alltid välkommen. 

 

studerande vid torget

Niklas, läser Sjuksköterskeprogrammet via Mälardalens högskola.

-Jag tycker det är bra att studera till sjuksköterska i Campus Nyköping för jag upplever att kontakten mellan lärare och elever är mycket starkare eftersom man är en sådan liten klass (jämfört med större universitet) med större kemi och större chans till hjälp om man behöver det. 

 

studerande vid piren
Mia, läser Förskollärarprogrammet via Karlstads universitet på distans.

-Det kräver disciplin och självständigt arbete. Fördelarna är att man slipper flytta, kan förhålla sig flexibelt och studera i sin egen takt. Nackdelen är att kontakten med andra människor blir mindre.

11 oktober 2018

Campus Nyköping Företag får ny ledning

För Campus Nyköping Företag väntar en höst med många aktiviteter. Sedan september har verksamheten också en ny verksamhetsledare i Madeleine Svanström. 

 

Madeleine Svanström 

- Jag ser mig själv som en spindel i nätet mellan företag, Näringslivsenhet och Campus Nyköping. Den stora utmaningen för företagen idag är att hitta rätt kompetens och att våga satsa på kompetensutveckling för att utveckla företaget. Det blir också min utmaning att få dem till det. 

Pedagog och ledarutvecklare

De senaste sex åren har pedagogen Madeleine arbetat med ledarutveckling inom Nyköpings kommun och utbildat, stöttat och coachat chefer och ledningslag i de kommunala verksamheterna. Hon är från Nyköping och kommer att få stor nytta av sitt stora nätverk. Just nu förbereder hon sig för att delta i heldagsprogrammet Näringslivets dag tillsammans med kollegan Christer Bang, konsult. Det är där de vill möta företagen för att presentera på vilket sätt Campus Nyköping Företag kan stödja kompetensförsörjningen. 

 "Vi kan bidra till utvecklingen"

- Vi har flera pågående projekt inom byggsektorn och startar nu kompetensutveckling inom digitalisering för industriföretag. För mig är det privata näringslivet en ny värld som jag är nyfiken på. Det är här tillväxten sker och företagen behöver goda förutsättningar för att verka och utvecklas. Jag tror att Campus Nyköping Företag kan bidra till den utvecklingen. Successivt kommer vi att utveckla fler aktiviteter tillsammans med näringslivet.

Madeleine rapporterar till en styrgrupp där näringslivsrepresentanter, näringslivschef och chefen för Campus Nyköping ingår. Rollen innebär att samordna aktiviteter och behov. De utbildningsinsatser som blir aktuella upphandlas av kommunen