Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Aktuellt

1 februari 2019

Ansökan öppen till YH-utbildningar

Idag öppnar ansökan till våra 12 YH-utbildningar. Här börjar resan mot din nya karriär!

30 januari 2019

Nytt podavsnitt ute

I vårt senaste podavsnitt  möter ni Ida som studerar på Grundlärarprogrammet. 

29 januari 2019

Campus Nyköping beviljas ny utbilding och fler utbildningsplatser

Idag kom besked från Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH). Campus Nyköping beviljas en ny utbildning till Specialistbarnskötare som är en helt ny yrkesroll inom yrkeshögskolan. Utbildningen är framtagen i nära samarbete med Nyköpings kommun. 

-För förskolans utveckling är det en fantastisk nyhet att utbildningen startar. Det är en modern utbildning som kommer bidra till högre kompetens inom förskolan, säger Ewa Björnfoth, utbildningschef förskolan.

Utöver den nya utbildningen blev de redan pågående utbildningarna till Musik- och eventarrangör samt Medicinsk sekreterare beviljade. Medicinsk sekreterare dubblerar antalet utbildningsplatser till följd av det ökade behovet av yrkesrollen.

Den nya utbildningen innebär att Campus Nyköping har ett ännu bredare utbud av eftertraktade YH-utbildningar och att antalet utbildningsplatser ökar mot föregående år. 

- Alla våra utbildningar spelar en central roll i den kompetens-försörjningsutmaning hela Sverige står mitt i. Att Campus Nyköping också får förtroendet att utforma och utbilda till en helt ny yrkesroll för förskolan känns givetvis väldigt roligt, och den kommer att utgöra en viktig funktion för verksamheternas framtida utveckling. Säger Fredrik Dolk, rektor högre utbildning. 

Ansökan till höstens utbildningsstarter öppnar 1 februari och Campus Nyköping erbjuder följande 12 yrkeshögskoleutbildningar: 

 • Specialistbarnskötare
 • Musik- och eventarrangör
 • Studiehandledare
 • Specialistundersköterska demens
 • Medicinsk sekreterare
 • Behandlingspedagog
 • Stödpedagog
 • Elkonstruktör
 • Elkraftsingenjör
 • VVS-ingenjör
 • Tandsköterska
 • Fibertekniker

För mer information, kontakta:

Fredrik Dolk, rektor högre utbildning, Campus Nyköping
Tel: 0155-24 87 76, E-post: fredrik.dolk@nykoping.se

15 januari 2019

Barnskötarutbildning

Nu är ansökan öppen till vår barnskötarutbildning med start den 18 mars. 

9 januari 2019

Premiär för vår pod

Nu är det dags för premiäravsnittet av Campus Nyköpings egna podcast, CampusKvarten. I podden kommer ni få lära känna Campus Nyköping inifrån. I podden kommer ni få träffa studerande, personal och andra personer som man kan möta i huset. Nytt avsnitt varje vecka.

19 december 2018

Dags att söka till komvux

Missa inte att söka till vårens kurser inom grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning. Det finns fortfarande platser kvar. 

12 december 2018

Distanskurs om trendspaning

Med start i januari kan du läsa kursen Trendspaning i teori och praktik, 7,5 hp. Kursen ger grundläggande färdigheter i teori och praktisk hantering av trendspaning, som del av ett omvärldsanalytiskt förhållningssätt. Kursen ges i samarbete med Mälardalens högskola. Ansök via antagning.se

7 december 2018

Vård- och omsorgsutbildningen-Ansök senast 7 januari

Den 14 januari startar en ny omgång av Vård- och omsorgsutbildningen. 
Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper för arbete inom människovårdande yrken där du kan välja mellan fyra yrkesutgångar. 

7 december 2018

Kockutbildning

I mars startar vi en utbildning till kock/matlagare där du får lära dig de moderna och traditionella matlagningstekniker som behövs för att arbeta i ett modernt restaurangkök. Sista ansökningsdag är 18 februari.

5 december 2018

Byggutbildning-lärlingsutbildning

Det råder fortsatt ökad efterfrågan på arbetskraft inom byggbranschen. Nu kan du söka till byggutbildningen som startar 11 mars.