Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Sprinklerutbildning

Det är ett stort behov av sprinklermontörer och en helt ny utbildning i samarbete med branschen har därför tagits fram. Utbildningen sker i samarbete med Campus Oxelösund där teorin är förlagd. 

Sprinkleranläggningars uppgift är att rädda människor och egendom från brand genom automatisk vattenbegjutning. Bränder som uppstår i en sprinklerskyddad byggnad kontrolleras eller släcks helt med ett sprinklersystem.

Utbildningen är ett yrkespaket med praktik och teori som leder till att du blir en utbildad sprinklermontör.

En sprinklermontör arbetar med montering av sprinklerrör och system inom olika typer av offentliga byggnader och boendemiljöer. Installationen utförs både i nyproduktion och i befintliga verksamheter under drift. Som sprinklermontör utför man också service och underhållsarbeten på befintliga sprinkleranläggningar.

En sprinklermontör skall vara beredd att resa i tjänst, då arbetsplatserna är placerade i hela Sverige och många gånger ligger långt från sprinklerföretagets kontor.

Behörighet

Grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Ansökan

Ansökan är stängd. Info om nästa antagningsperiod kommer.

Du som bor i en annan kommun än Nyköping och Trosa behöver komma in med ett godkännande från din hemkommun att du får läsa hos oss på Campus Nyköping. Detta behöver vi ha senast sista ansökningsdag.  

Övrigt

Utbildningen är en kostnadsfri kommunal vuxenutbildning på heltid som berättigar till studiemedel från CSN.

Mer information

För mer information kontakta Morgan Andersson, rektor Campus Oxelösund, morgan.andersson@oxelosund.se, tfn 0155-386 55 eller

Satu Sundlöf, rektor Campus Nyköping, satu.sundlof@nykoping.se,
tfn 0155-24 87 86.