Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Kock/Matlagare

Utbildningen till kock/matlagare ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom kök på a la carterestaurang, lunchrestaurang, storkök och offentlig måltid. Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedelskunskap och service byggs på med matlagningskunskaper. Du får också lära dig grunderna i servering, samt service och bemötande som är yrkets kärna. 

Den skolförlagda delen äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum. Där sker den praktiska och teoretiska undervisningen men till största del kommer utbildningen att vara praktisk. 

Utbildningens upplägg

Utbildningen startar den 11 mars och pågår i 50 veckor på heltid. 

Kurser

  • Hygien
  • Livsmedel och näringskunskap
  • Service och bemötande
  • Matlagning 1
  • Matlagning 2
  • Matlagning 3
  • Mat och dryck i kombination
  • Servering
  • Specialkoster
  • Matlagning specialisering

Förkunskapskrav

Kunskaper motsvarande grundskolan i Svenska eller Svenska som andraspråk. Matematik grund. 

Ansökan och utbildningsstart

Sista ansökningsdag 18 februari. Du ansöker till utbildningen via vår ansökningswebb. Om du har frågor kring utbildningen är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledning.