Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Yrkesutbildning

Gymnasial yrkesutbildning på Komvux är till för dig som vill omskola dig, få ett framtidsyrke eller höja din kompetens. Utbildningen är på gymnasial nivå och motsvarar svensk gymnasieskola. Det innebär att du läser yrkeskurserna på en yrkesutbildning för vuxna.

Vi har olika yrkesutbildningar som startar vid olika tidpunkter under året. Alla yrkesutbildningar har egna speciella förkunskapskrav för att du ska vara behörig att läsa de.

Vissa av utbildningarna är platsförlaga meda andra är på distans. På respektive utbildningssida här till vänster kan du läsa mer om vad som gäller för den specifika utbildningen.

Alla våra yrkesutbildningar innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande) med ett visst antal veckor. Din studietid innebär att du genomför delar av en kurs på en arbetsplats och följer din handledares arbetstider.

Någon eller några utbildningar kan vara i form av en lärlingsutbildning. Det innebär att du är på en arbetsplats och lär dig de flesta dagarna i veckan och har teoretiska studier på skolan någon eller några dagar under hela utbildningstiden.