Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Utbildning i annan kommun

Om du hittat en utbildning i annan kommun ska du ansöka hos din hemkommun.

Det är din hemkommun som beviljar din utbildning. Sedan är det mottagande skola som avgör om du blir antagen eller inte.  

Så här gör du om du bor i Nyköping/Trosa och vill läsa i en annan kommun: 

  1. Skriv ut ansökan och skriv under den. Bifoga betygskopior och personbevis samt kopior på eventuellt andra dokument som krävs enligt ansökan.
  2. Skicka till: Campus Nyköping, Studie – och yrkesvägledningen , 61183 Nyköping

Betygen du lämnar ska vara sådana som krävs för att gå utbildningen enligt ansökan. 

Om utbildningen finns i Nyköpings kommuns utbildningsutbud eller hos våra samarbetspartners kommer din ansökan med stor sannolikhet inte att beviljas. Ofullständiga eller sena ansökningar bearbetas inte. Du blir kontaktad inom en två veckors period efter att ansökan nått våra skrivbord. 

Om du som bor i annan kommun än Nyköping/Trosa vill studera hos oss på Campus Nyköping så måste du skicka ansökan samt betygskopior till din hemkommun. Vi behöver ha besked från din hemkommun senast sista ansökningsdagen om de beviljar dig att studera hos oss. Tänk på att det tar upp till 14 dagar för din hemkommun att handlägga din ansökan.