Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Distansutbildning

Campus Nyköping erbjuder ett stort antal kurser på distans. Plugga var och när du vill - med fullt lärarstöd.

Att läsa på distans

Att läsa på distans innebär att du, trots att du läser varifrån du vill, har tillgång till lärare som hjälper dig med studierna. Du får en personlig lärare som arbetar heltid med distansundervisning. Det innebär att du kan få hjälp per telefon eller e-post hela dagarna, varje vardag i veckan. Inga omvägar, du jobbar direkt mot din lärare som sköter hela kursen – från start till mål. 

Kursstarter distansutbildningar

Distanskurser startar var femte vecka, alltid på en måndag (under sommaren något mer sällan).

För dig som tänkt studera på distans med start 28/6 eller 2/8 så behöver den ansökan vara hos oss senast 7/6. Vi tar inte emot sena ansökningar till dessa starter i sommar.

   

Du ansöker på vår ansökningswebb.

Deldistans

Kurserna bedrivs som självstudier med handledning av lärare vilket betyder att du endast behöver delta i vissa lärarledda lektioner. I stället studerar du enskilt med hjälp av individuell kursplan och kommunicerar med din lärare via internet. Din individuella studieplan, som planeras i samråd med studie- och yrkesvägledare, anger hur många veckor du kommer att läsa kursen på och eventuella studiestödspoäng fördelas på dessa veckor.


Denna studieform passar bäst för dig som redan har viss studievana och som har god studiedisciplin och hög motivation. Du behöver goda datorkunskaper och tillgång till internetuppkoppling. Du har även tillgång till datorer på Campus Nyköping.

 

Kurser på deldistans startar två gånger/termin.