Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Grundlärarprogrammet: Förskoleklass och Grundskolan årskurs 1-3, 240 hp

Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta som lärare i förskoleklass och grundskolan åk 1-3. Under studietiden varvas teoretiska studier med verksamhetsförlagd utbildning (VFU) som är förlagd till skolan. Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng och leder till en grundlärarexamen på avancerad nivå.

Utbildningens upplägg

Karlstads universitet erbjuder grundlärarprogrammet på distans via lärcentrum. Det innebär att du kan läsa utbildningen på Campus Nyköping i stället för att flytta till Karlstad.

Utbildningen ges på helfart, vilket i normalfallet motsvarar 40 timmars studier per vecka. Kommunikationen sker huvudsakligen via internet. Dessutom ingår videokonferenser och studiegruppsarbeten på Campus Nyköping (en eller flera gånger per vecka) samt obligatoriska närträffar på Karlstads universitet (ca 3-4 gånger per termin). 

Verksamhetsföragd utbildning (VFU)

Dina teoretiska studier varvas med VFU, verksamhetsförlagd utbildning, som görs på helfart och dagtid i skolverksamheten. Då får du pröva ditt framtida yrke under handledning. VFU pågår ett visst antal veckor under termin 2, 6 och 7, totalt 20 veckor. För studenter på Campus Lärcentra garanteras VFU-placering i ett partnerområde i någon av dessa kommuner.

 

Läs mer om Grundlärarprogrammet här.

Anmälan

Anmälan för HT21 är öppen mellan 15 mars och 15 april.

Anmälningskod: KAU-79741

Du ansöker via antagning.se 

 

 

 

 

 

Möt en våra studerande i vår pod!