Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

För dig som ska börja studera

På den här sidan finns information för dig som funderar på att börja studera hos oss. 

Bibliotek

Här får du hjälp med informationssökning i olika databaser eller med att hitta kurslitteratur. Kontakta biblioteket på Campus Nyköping eller stadsbiblioteket, vilka tillsammans bildar "Studiebiblioteket" och är en hjälp för alla vuxenstuderande i Nyköping oavsett utbildningsnivå.

Studiebiblioteket på Campus Nyköping, plan 2, är bemannat: Måndag 11.00-12.00 och 13.00-14.00. Tisdag-fredag 10.30-12.00. Övrig tid hänvisas till stadsbiblioteket på Culturum. Vill du söka efter böcker eller låna om kan du göra det här: https://campuspub.nykoping.se/web/pub

Kan jag få extra stöd och hjälp med mina studier?

Du som studerar på Campus Nyköping har möjlighet att få stöd i dina studier hos Studieteamet. Vårt stöd utgår från det du behöver för att lyckas. Vi kan träffas ett par gånger eller mer regelbundet. Du kan få kontakt med oss genom din undervisande lärare eller genom att kontakta oss direkt via studieteamet.campus@nykoping.se

Det vi kan hjälpa dig med är till exempel hur du:

  • skapar förutsättningar för dina studier
  • strukturerar dina uppgifter
  • utvecklar din läsförståelse
  • utvecklar ditt skrivande
  • förbättrar ditt uttal
  • ökar förståelsen i matematik
  • använder digitala hjälpmedel

Distansstudier

Alla som distansstuderar är välkomna att utnyttja lokalerna på Campus Nyköping. Här finns det utmärkta möjligheter att studera i en lugn miljö mitt i centrala Nyköping. För att få tillgång till lokalerna behöver du ett passerkort. Kortet får du i Informationen på Campus Nyköping.

Passerkort

Du som studerar på andra tider än dagtid (08.00-17.00) behöver ett passerkort för att få tillgång till lokalerna på Campus Nyköping. Du får kortet  via Informationen. Kortet kostar 100 kronor. Du som studerar på dagtid, behöver inget passerkort.